13ο ΧΛΜ Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Νέων Μουδανιών Τ.Κ. 57001

+302310480036 info@mavromatis-auto.gr

Πόσο διαρκεί ένας προθερμαντήρας Diesel;

Η συνεργασία πολλών συστημάτων και εξαρτημάτων έχει ως αποτέλεσμα να αυταναφλεγεί το πετρέλαιο στον πετρελαιοκινητήρα και να λειτουργήσει όπως πρέπει. Όπως συμβαίνει και με τους κινητήρες βενζίνης, οι κινητήρες Diesel για να ξεκινήσουν τη διαδικασία καύσης χρειάζονται έναν σπινθήρα. Εάν δεν υπάρχει αυτός ο σπινθήρας τότε ο κινητήρας Diesel δε θα μπορέσει να αυταναφλέξει το πετρέλαιο και να λειτουργήσει όπως πρέπει/

Η λειτουργία του προθερμαντήρα είναι κάθε φορά που ξεκινάει ο κινητήρας diesel να κάνει σωστά τη δουλειά για την οποία προορίζεται. Με λίγα λόγια, ο προθερμαντήρας δίνει ένα μικρό έναυσμα εξαιτίας του ηλεκτρικού ρεύματος που τον διαρρέει όταν το κλειδί γυρίσει στη θέση ανάφλεξης και πυρακτώνεται. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι προθερμαντήρες λειτουργούν και κατά τη λειτουργία του κινητήρα.

Η ζωή ενός προθερμαντήρα Diesel συνήθως διαρκεί περίπου 150.000 χιλιόμετρα ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να χαλάσουν πριν φτάσουν ως εκεί. Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετείτε κατάλληλους και καλής ποιότητας προθερμαντήρες στο όχημα σας. Επίσης, κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος τους και η έγκαιρη αντικατάσταση τους έτσι ώστε να αποφύγετε μεγαλύτερα προβλήματα. Επομένως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, συνεπείς και να παρατηρείτε τα σημάδια που προμηνύουν την φθορά των προθερμαντήρων. Μερικά σημάδια που σας δείχνουν ότι είναι καιρός να αντικαταστήσετε τους προθερμαντήρες είναι τα εξής:

  • Όταν βλέπετε περισσότερο καπνό από το κανονικό στο όχημα
  • Όταν ο κινητήρας diesel δε λειτουργεί κανονικά
  • Όταν κάνει κρύο και το όχημα δυσκολεύεται κατά την εκκίνηση του
  • Όταν έχετε μειωμένη απόδοση καυσίμου

Στο συνεργείο αυτοκινήτων Mavromatis Automotive Engineering διαθέτουμε όλα τα δοκιμαστήρια ελέγχου και όλο το εξειδικευμένο προσωπικό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις των Diesel αυτοκινήτων.