13ο ΧΛΜ Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Νέων Μουδανιών Τ.Κ. 57001

+302310480036 info@mavromatis-auto.gr

Τί πρέπει να προσέχουμε κατά την αλλαγή των λαδιών

Η αλλαγή των λαδιών είναι σημαντική υπόθεση για το όχημα και κάθε οδηγός πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν του ορισμένα ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, το ζήτημα της συχνότητας της αλλαγής των λαδιών είναι κάτι που απασχολεί πολλούς οδηγούς. Τα λάδια του οχήματος πρέπει να αλλάζονται ακόμη και εάν το όχημα έχει πραγματοποιήσει  λίγα χιλιόμετρα μέσα στο χρόνο. Αυτό συμβαίνει καθώς όταν τα λάδια μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο μοτέρ, είναι πού πιθανό να χάσουν τις αντιοξειδωτικές τους ικανότητες.

Ο έλεγχος του επιπέδου του λαδιού είναι επίσης απαραίτητος τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Το βιβλίο συντήρησης (service) του κάθε οχήματος είναι ένας χρήσιμος οδηγός που εάν ενημερώνεται σωστά, υπενθυμίζει στον ιδιοκτήτη του οχήματος κάθε πότε πρέπει να αλλάζει τα λάδια. Τέλος, ύψιστης σημασίας είναι και η επιλογή του κατάλληλου λαδιού για το όχημα. Τις περισσότερες φορές ο τύπος λαδιού που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε κάθε όχημα αναγράφεται από τον κατασκευαστή επάνω στο καπάκι όπου τοποθετείται το λάδι.

Πολλοί κατασκευαστές προτείνουν το συνθετικό λάδι το οποίο είναι πιο ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες και επίσης έχει μεγαλύτερη αντοχή στη διάσπαση. Ωστόσο, είναι πολύ πιο ακριβό σε σχέση με το συμβατικό. Καταληκτικά, το ζήτημα  της αλλαγής των λαδιών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και συνέπεια από τον ιδιοκτήτη του οχήματος.