13ο ΧΛΜ Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Νέων Μουδανιών Τ.Κ. 57001

+302310480036 info@mavromatis-auto.gr

Πώς να συντηρήσετε σωστά το αυτοκίνητο σας το χειμώνα

Το κρύο καλά κρατεί, η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή και ο χειμώνας κρύβει κάποιες παγίδες τις οποίες πρέπει να προσέξετε προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στο αυτοκίνητο σας.

  1. Χρήση αντιψυκτικού υγρού. Ειδικά τις κρύες μέρες, δεν πρέπει να ξεχνάτε τη χρήση αντιψυκτικού υγρού εάν θέλετε να αποφύγετε βλάβες που είναι δυνατόν να εμφανισθούν στον κινητήρα του αυτοκινήτου.
  2. Υαλοκαθαριστήρες. Είναι γνωστό ότι τις ημέρες που έχει πολύ κρύο και χιονίζει δεν πρέπει να ξεχνάτε να σηκώσετε τους υαλοκαθαριστήρες για να μην «παγώσουν» και κολλήσουν στο παρμπρίζ.
  3. Ιδιαίτερη προσοχή στην μπαταρία. Η χαμηλή θερμοκρασία είναι δυνατόν να προκαλέσει προβλήματα στην μπαταρία όπως να πέσει η τάση και η απόδοση της. Η επίσκεψη σε ένα εξιδεικευμένο συνεργείο για να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.
  4. Έλεγχος των ελαστικών. Είναι πολύ σημαντικό να διαθέτετε κατάλληλα ελαστικά για το κρύο. Ο έλεγχος για τυχόν φθορές είναι απαραίτητος. Επίσης πρέπει να ελέγχετε και την πίεση των ελαστικών σας.
  5. Έλεγχος στο σύστημα θέρμανσης. Μην παραμελείτε τον έλεγχο στο σύστημα θέρμανσης έτσι ώστε το αυτοκίνητο σας να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία και να οδηγείτε με ασφάλεια.
  6. Έλεγχος σε τεχνικό. Η επίσκεψη σας σε ένα εξιδεικευμένο συνεργείο θα σας εξασφαλίσει την σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου τους χειμερινούς μήνες. Οι τεχνικοί μπορούν να δουν στο αυτοκίνητο σας αυτά που εσείς δεν μπορείτε να δείτε.

Εμπιστευθείτε το συνεργείο Mavromatis Automotive Engineering. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας αναλαμβάνει να διαγνώσει & να επισκευάσει οποιαδήποτε βλάβη υπάρχει στο αυτοκίνητό σας, άμεσα και υπεύθυνα.