13ο ΧΛΜ Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Νέων Μουδανιών Τ.Κ. 57001

+302310480036 info@mavromatis-auto.gr

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ο έλεγχος της μπαταρίας;

Η διάρκεια της ζωής της μπαταρίας ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου. Αν ένα όχημα συντηρείται σωστά και κυκλοφορεί τακτικά, τότε η μπαταρία έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο έλεγχος όμως της μπαταρίας του αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται συχνά καθώς είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στο αυτοκίνητο. Επίσης ο έλεγχος σας βοηθάει να αποφύγετε σημαντικές βλάβες.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει όμως ο έλεγχος της μπαταρίας;

Για να καταλήξουμε σε αξιόπιστα συμπεράσματα σχετικά με την απόδοση της μπαταρίας είναι σημαντικό ο έλεγχος να περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  1. Έλεγχος δυναμό. Το δυναμό είναι το σύστημα φόρτισης του αυτοκινήτου επομένως όταν αυτό λειτουργεί σωστά, τότε η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο.
  2. Έλεγχος απώλειας ρεύματος. Η παροχή ρεύματος στα οχήματα, γίνεται από την μπαταρία. Επομένως όταν εμφανίζονται απώλειες προκύπτουν από την μπαταρία.
  3. Έλεγχος επαφών μπαταρίας. Όταν οξειδώνονται οι ακροδέκτες της μπαταρίας έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστά η διέλευση του ρεύματος από τη μίζα. Έτσι λοιπόν οι επαφές των πόλων με τους ακροδέκτες θα πρέπει να καθαρές και σφιχτές για να έχουν πρόσβαση στην μπαταρία.

Η μπαταρία είναι η καρδιά του αυτοκινήτου. Επομένως, είναι πολύ σημαντικός ο τακτικός έλεγχος.